کاشت موی طبیعی
طاسی و نازکی موی سر در 1/ 3 همه مردان در جهان نشان داده شده است ،اگر چه درتعدادی از زنان نیز دیده میشود.علت های زیادی برای آسیب به مو وجود دارد. این علت ها شامل : بیماری تیروئید- دریافت ناکافی پروتئین در رژیم غذائی- کمبود املاح مخصوصا اهن و روی - بیماریهای شدید مثل تب بالا - زایمان و تعدادی از داروها می باشد ، که با برطرف شدن یلت ایجاد کننده ریزش مو، موها مجددا رشد می کند.نوع دیگر طاسی ممکن است نتیجه تصادف ، عمل جراحی یا بیماری عفونی در پوست سر باشد.یکی از عمومی ترین نوع کم موئی دائمی ، طاسی مدل مردانه است که علت آن ژنتیکی می باشد. سن شروع 30 - 20 سال می باشد.در زنان ژن طاسی به صورت نازکی قابل توجه مو نشان داده می شود. اگر چه تعدادی از افراد نسبت به طاسی کمتوجه هستند ، اما این مسئله در تعدادی دیگر موجب اضطراب می شود.تعدادی از افراد از کلاه گیس به دلیل نگهداری مشکل و ظاهر غیر طبیعی استفاده نمی کنند.امروزه روش های جراحی برای حل مشکل کم موئی ژنتیکی وجود دارد،شامل: scalp reduction , fut , fit میباشد .تعیین روش عمل توسط پزشک وبا توجه به تراکم مورد نظر فرد تعیین می شود، که ممکن است ترکیبی از دو روش fit و fut بسته به شرایط فرد انتخاب شود.
قبل از جراحی (FUT):
در روش fut نواری از قسمت مودار سر، بخشی که به ژن طاسی حساس نمیباشد، برداشته می شود، زیرمیکروسکوپ های مخصوص کاشت مو به واحدهای مو تقسیم و در نواحی طاس سر کاشت می شود. موها طبق زاویه طبیعی خود کاشت می شود.قبل از عمل ، جراح با دقت هر دو ناحیه برداشت مو و دریافت کننده مو را از نظر قابلیت ارتجاعی بانک مو وبررسی و الگوی کم موئی ان ارزیابی می شود.
روش کار (FUT):
قبل از جراحی عکس هائی برای ارزیابی مراحل بعدی کار گرفته می شود.نواحی دهنده مو تمیز میشود، سپس با بیحسی موضعی در ناحیه دهنده مو بافت نواری از پوست دارای مو و فولیکول برداشته می شود.ناحیه بالا و پائین محل برداشت بافت به هم رسانده و بخیه زده می شود.طریقه بهم رساندن دو لبه و بخیه زدن به صورتی است که حتی روی محل بخیه مورشد می کند.بافت نواری زیر میکروسکوپ های مخصوص به فولیکولار یونیت ، که هرگرافت بسته به تراکم موی فرد -3 -2- 1 یا حتی 4 فولیکول مو دارد. )برای دیدن تصویر یک واحد مو میتوانید به گاری مراجعه فرمائید (. گرافت های یک موئی برای کاشت خط مو به کار می روند.سپس ناحیه گیرنده مو تمیز شده و برش های محل کاشت مو با توجه به زاویه ای که هر موی طبیعی در ان قسمت باید داشته باشد ایجاد شده و کاشت صورت می گیرد.
پس از کاشت مو:
ممکن است کمی احساس ناراحتی وجود داشته باشد که با تجویز داروهای خوراکی برطرف می شود. احتمال عفونت یا مشکلات دیگر به دلیل درگیری لایه بیرونی پوست نادر است. احتمال ایجاد ورم روی پیشانی پس از عمل به مقدار خفیف وجود دارد. که با کمپرس سرد و خوابیدن در پوزیشن نیمه نشسته برطرف می شود.بیحسی اطراف ناحیه دهنده و گیرنده مو طبیعی بوده 2 ماه پس از عمل به حداقل می رسد.موهای کاشت شده پس ازهفته 4- 3 پس از عمل به تدریج ریزش کرده وارد فاز خواب میشود و پس از 3- 2 ماه شروع به رویش می کند.میزان جلسات مورد نیاز بسته به تراکم مورد نظر هر فرد تعیین می شود.
روش کار در FIT:
در این روش کاشت مو، از موهای سر، سینه و شکم استفاده میشود.با استفاده از دستگاه مخصوصی موها به صورت فولیکولار یونیت خارج میشود.موهای ناحیه دهنده مو کوتاه میشود.بنابراین در این روش در محل برداشت مو بخیه خورده نمیشود. این کار تحت بیحسی موضعی و تزریق داروهای آرامبخش انجام میشود. طریقه کاشت نیز دقیقا مانند روش fut میباشد.برشهای خطی مخصوص در محلهای کاشت ایجاد شده و کاشت انجام میشود.
تفاوت دو روش FIT و FUT:
1 - در روش fit با توجه به اینکه دید مستقیمی از زاویه ریشه مو وجود ندارد، احتمال اینکه زمان برداشتن واحدها ،ریشه مو به مقدار بیشتری آسیب ببیند وجود دارد.بنابراین وجود این مشکل که در روش fut وجود ندارد باعث میشود تعداد زیادی از ریشه ها زمان برداشت آسیب ببیند.
2 - در روش fut پشت سر قسمت برداشت مو بخیه زده میشود که بدلیل روشی که لبه بافت قبل از زدن بخیه آماده میشود، پشت سر جای خالی از مو وجود ندارد.بخیه ها در طی 12 - 10 روز پس از عمل کشیده میشود.
روش reduction scalp در بخش کم کردن پوست بدون مو توضیح داده شده است.